BIJEENKOMSTEN

Lunchbijeenkomst op 4 maart 2020

Samenvatting

Locatie:

Datum: 04 maart 2020

 • Deel bijeenkomst

Benchmark en ontwikkeling van servicekosten

Sinds het ontstaan van planmatig ontwikkelde winkelcentra zijn de servicekosten sluitpost van ontwikkelaar tot huurder. Dit zou echter zeker niet zo moeten zijn. Servicekosten zijn immers veel meer dan alleen sluitpost. Niet alleen maken deze kosten deel uit van de huisvestingslasten van huurders, ook de kwaliteit, de transparantie in opzet en verrekening dienen meer aandacht te krijgen.

Met dit in het achterhoofd is in 2009 de ‘leidraad servicekosten winkelcentra’ gepubliceerd. Waar staan we ruim 10 jaar later?  De servicekosten lijken nog altijd veel stof te doen opwaaien. Maar is dit wel terecht? Een goed moment om de leidraad gezamenlijk te evalueren.

Sedico toetst al ruim 20 jaar servicekosten voor een groot aantal retailers. Zij nemen jullie graag mee in ervaringen, benchmarkcijfers en ontwikkelingen uit de praktijk. Wat gaat goed? Wat moet beter? Ook delen zij hun visie over het toekomstige speelveld.

Ook andere ontwikkelingen spelen steeds meer een rol. Hoe moet bijvoorbeeld worden omgegaan met de toenemende verplichtingen vanuit de overheid inzake de energie transitie? En wat te doen met de toenemende leegstand binnen de winkelcentra….

 


  programma

  10.30 uur        Ontvangst met koffie/thee bij InnStyle te Maarssen
  11.15 uur        Opening door Cor-Jan Schreuder, voorzitter SSM
  11.20 uur        David Spetter en Florian Klijn, Sedico, over Servicekosten
  12.40 uur        Lunch
  14.00 uur        Einde bijeenkomst

  kosten

 • De kosten voor deze lunchbijeenkomst bedragen € 150,- (excl. BTW) voor niet-begunstigers. Is uw bedrijf begunstiger van SSM Retail Platform? Dan kunt u zich met maximaal 2 personen per bedrijf GRATIS aanmelden.

  AANMELDEN:

  U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden.

  ANNULEREN:

 • Aanmelden is niet vrijblijvend. U kunt tot uiterlijk 26 februari 2020  kosteloos afmelden per email