BIJEENKOMSTEN

Lunchbijeenkomst op 29 maart 2023

Samenvatting

Locatie:

Datum: 29 maart 2023

 • Deel bijeenkomst

De lunchbijeenkomst over het ROZ-model heeft een vervolg gekregen. Er is een werkgroep opgericht waarin vertegenwoordigers van diverse partijen bespreken hoe tot een goed werkbaar model voor iedereen gekomen kan worden. 

Volgende lunchbijeenkomst: 8 november in De Landgoederij te Bunnik.
Onderwerp: De uitdagingen en toekomst van omnichannel en online
Spreker: Marc Estourgie

Klik hier voor het programma van 8 november

 

 

Het nieuwe ROZ-model winkelruimte: nog steeds in evenwicht of toch weer uit het lood?

In juni 2010 organiseerde SSM Retail Platform een lunchbijeenkomst met als thema: “Het ROZ-model winkelruimte: Uit het lood of in evenwicht?” Reden was dat het huurcontract voor teveel en onnodig onderhandelen en juridisch getouwtrek zorgde tussen de huurder en de verhuurder. Deze lunchbijeenkomst was de opmaat naar een nieuw, evenwichtig, ROZ model (2012).

Onlangs is door de ROZ een nieuw model gepubliceerd, de Huurovereenkomst Winkelruimte 2022. Anders dan het model 2012* is deze niet tot stand gekomen door inhoudelijk overleg tussen alle stakeholders. De vraag dringt zich dan ook op in hoeverre het in het voorgaande model (2012) gevonden evenwicht nog altijd aanwezig is. Of is dit nieuwe model (2022) toch weer uit het lood geraakt? Wat zijn de voordelen van het nieuwe model? En wat de nadelen? Kunnen we weer een periode met frictie over de inhoud van het huurcontract tegemoet zien?

Jessica van Hoof en Anneloes de Fouw (beiden bestuur SSM) zullen tijdens deze bijeenkomst ingaan op de totstandkoming van het ROZ model 2022 en de verschillen met het ROZ model 2012. Aansluitend vindt een paneldiscussie plaats met een tweetal vertegenwoordigers vanuit de sector, te weten Nick de Maeyer, Director Real Estate bij WE Fashion (en tevens voorzitter van Vastgoedoverleg VGO) en Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest (en tevens lid van de werkgroep winkels van de IVBN) en uiteraard ook met de aanwezigen in de zaal.

Deze lunchbijeenkomst is open voor iedereen, zowel begunstigers als niet-begunstigers.


  programma

  10.30 uur       Ontvangst met koffie/thee bij De Kas te Woerden
  11.15 uur       Opening en inleiding door Jessica van Hoof en Anneloes de Fouw (bestuur SSM)
  11.20 uur       Paneldiscussie met Nick de Maeyer (We Fashion) en Collin Boelhouwer (Bouwinvest)
  12.30 uur       Lunch
  14.00 uur       Einde bijeenkomst

  kosten

 • De kosten voor deze lunchbijeenkomst bedragen € 150,- (excl. BTW) voor niet-begunstigers. Is uw bedrijf begunstiger van SSM Retail Platform? Dan kunt u zich met maximaal 2 personen per bedrijf GRATIS aanmelden.

  AANMELDEN:

  U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden.

  ANNULEREN:

 • Aanmelden is niet vrijblijvend. U kunt tot uiterlijk 22 maart 2023  kosteloos afmelden per email