BIJEENKOMSTEN

Najaarscongres 13 oktober 2016

Samenvatting

Locatie:Orangerie
Sint Josephstraat 15
5211 NH 's-Hertogenbosch
Datum: 13 oktober 2016

  • Deel bijeenkomst

Traditiegetrouw organiseren SSM Retail Platform en Platform Binnenstadsmanagement een najaarsbijeenkomst. Een gelegenheid waarbij overheid, centrummanagement, retail en vastgoed samenkomen. Dit jaar slaan beide organisaties bovendien de handen ineen met VastGoedOverleg dat dit jaar haar 12,5 jarig jubileum viert.

Wij nodigen u van harte uit op donderdag 13 oktober vanaf 12.00 uur op ons gezamenlijk middagcongres in ’s-Hertogenbosch!

Tijdens deze bijeenkomst laten wij ons onderdompelen in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch en besteden we aandacht aan het ‘leven in de binnenstad’. De binnenstad staat gelijktijdig onder druk maar beleeft ook hoogtijdagen. De polarisatie tussen de grote(re) en kleine(re) steden tekent zich meer en meer af en biedt zowel grote kansen als nieuwe uitdagingen. Faillissementen van soms al decennia lang gevestigde namen zijn betreurenswaardig, maar geven ook op vele plekken weer ruimte voor nieuwe dynamiek. Denk in dit verband alleen al aan de komst van de nieuwe warenhuizen van Hudson’s Bay Company. Maar er is ook duidelijk nog een andere dynamiek gaande. Het is juist de functiemix die binnensteden aantrekkelijk maakt. Zo zijn bijvoorbeeld verblijven en wonen in de binnenstad ongekend populair. Dat stelt de binnenstad voor uitdagingen, bijvoorbeeld als het gaat om beleving van de openbare ruimte, om vervoer, om nieuwe vormen van wonen en werken, om regelgeving etc.

Met ‘s-Hertogenbosch als speelveld leggen we de genoemde kansen en uitdagingen bloot en laten wij ons vanuit verschillende invalshoeken voorlichten over een nieuw leven voor en beleving in de binnenstad! U krijgt te horen hoe u leisure en marketing gericht in kunt zetten ter verlevendiging van de binnenstad. We wisselen van gedachten over de invloed van de beleveniseconomie op de binnenstad én de huidige 24-uurs-steden. Daarnaast wordt het onderwerp wonen in de binnenstad aangesneden. Tot slot geven enkele retailers hun visie op de binnenstad. Wat maakt een binnenstad voor hen aantrekkelijk en levendig? Maar vooral ook, hoe dragen zij eraan bij dat de consument de binnenstad ook als zodanig ervaart!

Key note speaker is dit jaar Hugh F. Kelly Ph.D., Clinical Associate Professor New York University and Schack Institute of Real Estate en auteur van het onlangs verschenen boek 24 Hour Cities, die ons laat zien dat levendige steden outperformen!

Aan het einde van de bijeenkomst wordt er een inspirerende publicatie uitgereikt over wonen in binnensteden. Hiermee wordt bekend gemaakt dat de Vereniging Wonen Boven Winkels Nederland onderdeel wordt van het Platform Binnenstadsmanagement.