STUDIEREIZEN

Studiereis 2019 Tel Aviv

Samenvatting

Locatie:

Datum: 22 tot 25 mei 2019

  • Deel bijeenkomst

In 2019 werd gekozen voor een wel heel bijzondere bestemming: Tel Aviv!

In 1902 schreef de zionist Theodor Herzl de roman ‘Altneustad’, waarin hij beschrijft hoe een Joodse staat Israël er uit zou moeten komen te zien. Wat Herzl toen nog niet kon weten is dat zijn droom, een zelfstandig Israël als thuisland voor de Joden, zo’n 46 jaar later werkelijkheid zou worden. Zijn boek Altneustad is meteen de blauwdruk geweest voor hoe Tel Aviv ingericht is. De naam van de stad is dan ook een directe verwijzing naar de roman. Tegenwoordig is Tel Aviv, dat amper anderhalve eeuw oud is, de bruisende tweede stad van Israël. Economisch gezien is Tel Aviv de grote motor geworden van Israël door de vele hightech bedrijven die hier zitten. En dankzij de stranden, de bezienswaardigheden en de sfeer in de stad is Tel Aviv inmiddels ook uitgegroeid tot een populaire stedentripbestemming in het Midden-Oosten.

Het aantal redenen om Tel Aviv te willen bezoeken is enorm. Eigenlijk heeft de stad alles te bieden op het gebied van cultuur, architectuur en winkelen. Het uitgaansleven is daarnaast hipper dan hip. Het motto is dan ook: ‘In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play’.

De deelnemers waren uitermate enthousiast over deze studiereis. Deze reis kreeg voor velen een plaats in de Top 3 van favoriete studiereizen.  Lees ook het reisverslag of bekijk het programmaboekje: