STUDIEREIZEN

Studiereis 2023: Kopenhagen

Samenvatting

Locatie:

Datum: 31 tot 02 juni 2023

 • Deel bijeenkomst

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Met ongeveer een half miljoen inwoners woont ongeveer een tiende deel van alle Denen in de hoofdstad. Kopenhagen is dan ook het economische middelpunt van Denemarken. Wie Kopenhagen bezoekt zal vooral opvallen dat de stad niet zo druk en chaotisch is als je zou verwachten voor een relatief grote stad (te vergelijken met Den Haag of Rotterdam). De sfeer is overwegend relaxed. De charme van Kopenhagen zit hem vooral in de mensen en de combinatie van mooie straten met een mengelmoes van oude vakwerkhuizen, statige winkelpanden, prachtige oude gebouwen en moderne architectuur. De parken en het water maken de stad af.

Kopenhagen kent een uitgestrekt winkelgebied dat grotendeels autovrij is en waar je zowel winkels van internationale allure ziet als winkels die je alleen maar in Kopenhagen of Denemarken vindt. Modeliefhebbers komen in Kopenhagen helemaal aan hun trekken, want Denemarken begint een steeds belangrijker positie binnen de internationale fashionscene in te nemen. Dat heeft uiteraard haar weerspiegeling op het mode-aanbod. Er is echter meer. Veel meer. Ook op het gebied van design en food neemt Kopenhagen een vooraanstaande positie in.

Deelnemer Hans van Tellingen schreef een verslag van de reis voor Shopping Center News (SCN):

Magnifieke retailervaringen met SSM Retail Platform

SSM Retail Platform bezocht Kopenhagen. Hans van Tellingen, bekend retailspecialist was mee. Zijn mening luidt: “Bezoek Kopenhagen. Schone stad. Fijne stad. En bovenal retailstad. Kopenhagen biedt een prachtige ambiance en zorgt voor prachtige retailervaringen. Qua winkels, qua horeca en qua ‘beleving’. Alles is tiptop in orde in deze hoofdstad van Denemarken. Het land met opvallend veel retailketens die hier hun oorsprong vinden. Alle reden dus om Kopenhagen te bezoeken met zo’n 35 Nederlandse retail- en vastgoedspecialisten. Een mooie dwarsdoorsnede van het begunstigerbestand van SSM Retail Platform. Dat al decennialang dit soort tripjes organiseert, die soms bijna de perfectie benaderen.”

De reis vond plaats van 30 mei tot en met 2 juni 2023. Dit verslag zal ingaan op de lezingen (vaak met een duurzaam karakter), de Deense winkelketens (die wij ook kennen), de bezochte winkelstraten, de sublieme markt- en foodhall ‘Torvehallerne’, de bezochte winkelcentra én de horeca, die in de vorm van de bezochte restaurants van hoge kwaliteit (altijd het visitekaartje van SSM) een speciale vermelding verdient.

Lees artikel in SCN

 


  programma

  Tijdens onze reis bezoeken wij uiteraard de belangrijkste (winkel)gebieden in en rond de binnenstad, waaronder Strøget (de langste winkelstraat van Europa) en de omliggende winkelstraten, de befaamde foodhal Torvehallerne, alsook de hippe en trendy wijken Nørrebro en Vesterbro (inclusief het Meatpacking District). Ook enkele planmatige centra op iets verdere afstand van de binnenstad als Fisketorvet Copenhagen Mall en Field’s in het gebied Ørestad (het ‘sustainable innovation district’ van Kopenhagen) komen aan bod. En niet in de laatste plaats de ‘organic street food market and urban area for start-ups, innovation and creativity’ Reffen.

  Het definitieve programma wordt in de komende tijd verder uitgewerkt en vastgesteld. Hoe dan ook zal als altijd sprake zijn van een grote diversiteit, met dit jaar de speciale thema’s ‘Innovatie’ en ‘Duurzame (gebieds)ontwikkeling’. Uiteraard zal ook ruim aandacht zijn voor cultuur en is er voldoende ruimte voor netwerkmomenten.

  Reisschema:

  • Heenreis: woensdag 31 mei Amsterdam – Kopenhagen (KL1125),
   vertrek 07.20 uur en aankomst 08.40 uur;
  • Terugreis: vrijdag 2 juni Kopenhagen – Amsterdam (KL1134),
   vertrek 19.10 uur en aankomst 20.35 uur.

  kosten

 • De kosten voor deze studiereis zijn vastgesteld op €1.995,– p.p. voor begunstigers en €2.195,– p.p. voor niet-begunstigers. In dit bedrag zijn begrepen:

  • retourticket KLM;
  • alle (georganiseerde) vervoer ter plaatse;
  • verblijf in hotel Skt. Petri;
  • alle maaltijden (met uitzondering van de eventuele vrije lunches);
  • reisdocumentatie;
  • reisbegeleiding ter plaatse.

  AANMELDEN:

  Hierbij geldt dat begunstigers van SSM Retail Platform voorrang genieten boven niet-begunstigers. Begunstigers hebben daarbij conform het Huishoudelijk Reglement recht op één gegarandeerde plaats. Ook voor niet-begunstigers geldt in eerste instantie dat wij één deelnemer per bedrijf kunnen accepteren. Deelname van een tweede persoon vanuit een organisatie is mogelijk, voor zover er nog plaatsen beschikbaar zijn. Toewijzing geschiedt in dit geval door het bestuur. Het maximale aantal deelnemers bedraagt dit jaar vooralsnog 25. Op basis van beschikbaarheid kan dit aantal worden uitgebreid.

   

   

  ANNULEREN:

 • In geval van annuleren van de reis tot en met 17 april 2023 zal sprake zijn van annuleringskosten van €750,– per persoon. Wanneer na deze datum wordt geannuleerd zijn wij genoodzaakt de gehele reissom in rekening te brengen. Ditzelfde geldt indien en voorzover de reis door de deelnemer zelf danwel door het bestuur wordt geannuleerd vanwege een calamiteit ter plaatse, zonder dat sprake is van een negatief reisadvies en aldus door SSM Retail Platform aanspraak kan worden gemaakt op het calamiteitenfonds.

  Annulering van de reis kan uitsluitend schriftelijk geschieden en wel door een bericht te sturen aan Frank Braams bij GI Travel (frank.braams@gi-travel.nl).