STUDIEREIZEN

Studiereis 2024: Porto

Samenvatting

Locatie:

Datum: 29 tot 31 mei 2024

 • Deel bijeenkomst

Met genoegen nodigen wij je hierbij uit voor onze aanstaande studiereis. Dit jaar is onze bestemming Porto. De reis vindt plaats van woensdag 29 tot en met vrijdag 31 mei.

Porto is de tweede grootste stad van Portugal. Het stadscentrum Ribeira behoort tot de oudsten van Europa en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het centrum sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In 2001 was Porto samen met Rotterdam culturele hoofdstad van Europa. Als gevolg hiervan zijn vele delen van de stad aangepakt en ook nu worden nog vele gebouwen gerenoveerd. Toch verliest de stad niets van zijn oude en gezellige charme. Met name de functiemenging, waaronder behalve winkels ook een veelheid aan eetgelegenheden, maakt dat het centrum meer dan levendig is. Vriendelijkheid en gastvrijheid staat hierbij zeer hoog in het vaandel.

Gaia, of Vila Nova de Gaia zoals de stad officieel heet, ligt recht tegenover Porto op de zuidelijke over van de Douro. Gaia is veel minder bekend dan Porto. Toch liggen juist hier zo goed als alle porthuizen. Samen met Gaia en enkele andere plaatsen in de agglomeratie telt Groot-Porto bijna 2 miljoen inwoners, waarvan er zo’n 240.000 in Porto zelf wonen.

Groot-Porto kent met circa 845.000 m² ook het tweede grootste retail aanbod van Portugal, zijnde 21% van de totale voorraad in Portugal. Ruim 220.000 m² hiervan is gelegen in Vila Nova de Gaia, net zoveel als in het centrum van Porto. Zo’n 87% hiervan is te vinden in planmatige winkelcentra die in de afgelopen decennia zijn gerealiseerd, gemoderniseerd danwel uitgebreid.

Porto en Gaia, maar ook het nabijgelegen Senhora da Hora en Leça da Palmeira hebben tezamen dus veel te bieden, zowel op het gebied van high street retail als shopping centres. En zoals gezegd is er ook en vooral veel sprake van functiemenging met F&B en ook andere functies. Niet alleen in de binnenstad maar zeker ook in de planmatige winkelcentra. Alles dus gericht op beleving. Op consumeren. En op waarderen!

 


  programma

  Tijdens onze reis bezoeken wij uiteraard de belangrijkste (winkel)gebieden in en rond Porto, waaronder Via Catarina, Rua das Flores en Mercado Bom Sucesso als ook Norte Shopping (in Senhora da Hora, waarschijnlijk het beste en mooiste winkelcentrum van Zuid-Europa), Mar Shopping (in Leça da Palmeira), Arrabida Shopping (in Vila Nova de Gaia) en Via Outlets (in Mindelo).

  Het definitieve programma wordt in de komende periode verder uitgewerkt en vastgesteld. Hoe dan ook zal als altijd sprake zijn van een grote diversiteit. En is er ruim aandacht voor cultuur en netwerkmomenten.

  Reisschema:

  • Heenreis: woensdag 29 mei Amsterdam – Porto,
   vertrek 06.05 uur en aankomst 07.50 uur;
  • Terugreis: vrijdag 31 mei Porto – Amsterdam,
   vertrek 14.55 uur en aankomst 18.30 uur.

  kosten

 • De kosten voor deze studiereis zijn vastgesteld op €1.995 p.p. voor begunstigers en €2.195 p.p. voor niet-begunstigers. In dit bedrag zijn begrepen:

  • retourticket Transavia, incl. 10 kg handbagage;
  • alle (georganiseerde) vervoer ter plaatse;
  • verblijf in hotel The Editory Boulevard Aliados;
  • alle maaltijden (met uitzondering van de eventuele vrije lunches);
  • reisdocumentatie;
  • reisbegeleiding ter plaatse.

  AANMELDEN:

  Inschrijving is mogelijk door het versturen van het volledige ingevulde aanmeldingsformulier. Hierbij geldt dat begunstigers van SSM Retail Platform voorrang genieten boven niet-begunstigers. Begunstigers hebben daarbij conform het Huishoudelijk Reglement recht op één gegarandeerde plaats. Ook voor niet-begunstigers geldt in eerste instantie dat wij één deelnemer per bedrijf kunnen accepteren. Deelname van een tweede persoon vanuit een organisatie is mogelijk voorzover er nog plaatsen beschikbaar zijn. Toewijzing geschiedt in dit geval door het bestuur. Het maximale aantal deelnemers bedraagt dit jaar vooralsnog 35. Op basis van beschikbaarheid kan dit aantal mogelijk worden uitgebreid.


   

   

  ANNULEREN:

 • Voor de goede orde delen wij mede dat in geval van annuleren van de reis tot 1 april 2024 sprake is van annuleringskosten van €900,– per persoon. Wanneer na deze datum wordt geannuleerd zijn wij genoodzaakt de gehele reissom in rekening te brengen. Ditzelfde geldt indien en voorzover de reis door de deelnemer zelf danwel door het bestuur wordt geannuleerd vanwege een calamiteit ter plaatse zonder dat sprake is van een negatief reisadvies en aldus door SSM Retail Platform aanspraak kan worden gemaakt op het calamiteitenfonds.

  Annulering van de reis kan uitsluitend schriftelijk geschieden en wel door een bericht te sturen aan Frank Braams bij GI Travel (frank.braams@gi-travel.nl).