STUDIEREIZEN

Studiereis New York

Samenvatting

Locatie:

Datum: 07 tot 10 juni 2017

 • Deel bijeenkomst

Na ons eerdere bezoek in 2008 is in 2017 opnieuw gekozen voor hét epicentrum van de nieuwste retailtrends: NEW YORK!

Nadat ook New York de jaren van economische teruggang aan den lijve heeft ondervonden, is de stad weer helemaal terug van weggeweest. En hoe! Er vindt zelfs een ware retailrevolutie plaats.
New York heeft recent vele openingen gezien van flagship stores van wereldmerken als Samsung (Samsung 837), Pirch, Nike SoHo, Sonos en Rayban. En wat te denken van de nieuwste parel van Westfield. Westfield World Trade Center biedt een nieuw winkelparadijs naar een opmerkelijk ontwerp van Santiago Calatrava.

Behalve de genoemde flagships en Westfield zullen wij het andere New York gaan ontdekken. Denk aan het hippe Williamsburg in Brooklyn, met vele bijzondere retail- en horecaconcepten, opvallende Streetart, de nieuwste formule van Wholefoods en een unieke winkel van Urban Outfitters.

Tijdens de reis wacht ons een (als altijd) inspirerende presentatie van Howard Saunders, de ‘retail futurist’. Wellicht bekend als spreker tijdens congressen van SSM Retail Platform en de quicktrip in Londen. Tijdens de reis verzorgde Howard, behalve een inleiding, een heuse retail safari door de stad.

Lees het reisverslag of bekijk het programmaboekje:

 


  programma

  Tijdens deze studiereis maken wij door middel van marktanalyses, project- en bedrijfspresentaties en locatiebezoeken kennis met de retail- en retailvastgoedmarkt in ‘The Big Apple’. Het definitieve programma wordt in de komende tijd verder uitgewerkt en vastgesteld. Hoe dan ook zal sprake zijn van een grote diversiteit in de te bezoeken stadsdelen. Van planmatige ‘malls’ als Westfield World Trade Center en Time Warner Center tot de hippe en soms minder bekende en opkomende stadsdelen met haar vintage stores en bijzondere foodconcepten. Uiteraard zal, zoals altijd, ook ruim aandacht zijn voor cultuur en is er voldoende ruimte voor netwerken.

  kosten

 • De kosten voor deze studiereis zijn vastgesteld op €3.250,– p.p. voor begunstigers en €3.500,– p.p. voor niet-begunstigers. Bij dit bedrag zijn inbegrepen:

  • retourvlucht;
  • alle (georganiseerde) vervoer ter plaatse;
  • verblijf in het Sanctuary Hotel (132 W 47th Street);
  • alle maaltijden (met uitzondering van de vrije lunches);
  • uitgebreide documentatie;
  • reisbegeleiding ter plaatse.

  AANMELDEN:

  Inschrijving is mogelijk door het versturen van het volledige ingevulde aanmeldingsformulier via onderstaande roze aanmeldknop. Hierbij geldt dat begunstigers van SSM Retail Platform voorrang genieten boven niet-begunstigers, mits de inschrijving uiterlijk 1 maart a.s. is ontvangen.

  Begunstigers hebben daarbij conform het Huishoudelijk Reglement recht op één gegarandeerde plaats. Ook voor niet-begunstigers geldt in eerste instantie dat wij één deelnemer per bedrijf kunnen accepteren. Deelname van een tweede persoon vanuit een organisatie is mogelijk voor zover er nog plaatsen beschikbaar zijn. Toewijzing geschiedt in dit geval door het bestuur. Het maximale aantal deelnemers bedraagt dit jaar vooralsnog 40.

  1311_5000 aanmeldknop_magenta

  ANNULEREN:

 • Voor de goede orde delen wij u mede dat in geval van annuleren van de reis tot 1 maart 2017 sprake is van annuleringskosten van €500,– per persoon. Wanneer na deze datum wordt geannuleerd zijn wij genoodzaakt de gehele reissom in rekening te brengen. Ditzelfde geldt indien en voor zover de reis door de deelnemer zelf, danwel door het bestuur wordt geannuleerd vanwege een calamiteit ter plaatse zonder dat sprake is van een negatief reisadvies en aldus door SSM Retail Platform geen aanspraak kan worden gemaakt op het calamiteitenfonds. Annulering van de reis kan uitsluitend schriftelijk geschieden en wel door een e-mail te sturen naar Melina Kist bij GI Travel (melina.kist@gi-travel.nl).